Велики број грађана кренуо према Београду ВИДЕО

ГС/Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Грађани из цијеле Србије крећу на велики скуп у Београду "Србија наде", који почиње данас у 19 часова у Београду и на који је позвао предсједник Србије.

Прва слика од јутрос стигла је од око 600 рудара и радника Комбината "Трепча", који су још ноћас кренули пут Београда да подрже предсједника Александра Вучића.

Они су развили и своје заставе, а у аутобусу се ори "Србија, Србија"! Рудари и њихове колеге из "Трепче" кренули су из Звечана и Лепосавића уз једну поруку да само са Александром Вучићем на челу имају наду за свој останак и опстанак на Косову и Метохији!

Грађани који су дошли на скуп "Србија наде", окупљени код Вуковог споменука, кренули су око 16.30 часова ка платоу испред Народне скупштине.

Саобраћај је због тога заустављен у Булевару краља Александра и у Рузвелтовој улици.

Група Срба са Косова и Метохије стигла је данас на плато испред Народне скупштине носећи транспарент "За Србију, Косово и Метохију. За Вучића". 

Они су били први који су прешли и Бранков мост.

На плато испред Дома Народне скупштине пристиже и велики број грађана из свих праваца, а више њих носи српску заставу као и транспаренте "Председниче уз тебе смо".

Могу се видети и транспаренти "Председниче уз тебе смо! Српско - немачка сарадња Берлин", "Добој воли Вучића", Српска листа из Вучитрна, "Косовске Митровица има наду захваљујући Вучићу"...

Групе грађана данас поподне почеле су да прелазе Бранков мост у правцу центра града како би учествовали на скупу Србија наде, који ће бити одржан испред Дома Народне Скупштине.

Саобраћај на Бранковом мосту из смjера Земуна и Новог Београда ка центру града је блокиран пошто су учесници скупа организовано кренули на догађај.

Скуп "Србија наде" треба да почне у 19 часова.

Групе грађана носе транспарент са називом "За Србију, Косово и Метохију и Вуучића", као и велики број застава и парола.

 Како грађани пристижу плато се полако попуњава, а на постављеној бини испред Скупштине је велики пано на коме пише "Србија наде А.Вучић". 

На том потезу и у околним улицама затворен је саобрћај, као и на Бранковом мосту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана