Грађани испред Старог двора одају почаст страдалима у двије пуцњаве

Срна
Грађани испред Старог двора одају почаст страдалима у двије пуцњаве

БЕОГРАД- Скупштина града Београда организовала је вечерас прислуживање свијећа испред Старог двора жртвама два масовна убиства у Србији у посљедња три дана.

Градоначелник Београда Александар Шапић положио је вијенац испред Скупштине града у помен жртвама обје трагедије, у Београду и Младеновцу, те прислужио свијеће.

Шапић је претходно позвао грађане Београда да вечерас од 18 часова дођу испред Старог двора, прислуже свијеће, одају почаст жртвама и да заједно искажу саосјећање са породицама страдалих у Основној школи (ОШ) "Владислав Рибникар" у Београду, као и у Смедереву и Младеновцу.

Он је позвао Београђане да управо испред Старог двора, гдје је сједиште градоначелника Београда, на мјесту гдје обично дочекују спортисте и прослављају најсрећније моменте, одају почаст жртвама ова два несрећна и незапамћена злочина, саопштено је из прес-службе града Београда.

-Да управо на том месту у овом вероватно једном од најтежих момената за Београд и Србију покажемо достојанство, емпатију, разумевање и саосећање са трагично страдалим жртвама и њиховим породицама - рекао је Шапић.

Шапић је захвалио свима који су понудили помоћ породицама страдалих.

Грађани ће моћи да испред Старог двора одају пошту страдалима до недјеље, 7. маја у поноћ.

Истовремено, испред ОШ "Владислав Рибникар" грађани не престају да одају почаст, прислужују свијеће и полажу цвијеће, док колоне људи чекају да се упишу у књигу жалости у овој школи.

У трагедији у овој школи дјечак је убио осморо ученика и чувара, а шесторо ђака и наставницу је ранио, док је у околини Младеновца 21-годишњи У.Б. убио осам особа, а ранио 14.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана