Грачаница: Пљачкаши однијели банкомат, па морали да га оставе јер је пукла гума на комбију

Срна
Грачаница: Пљачкаши однијели банкомат, па морали да га оставе јер је пукла гума на комбију

ГРАЧАНИЦА - Пет маскираних лицу однијела су јутрос банкомат Комерцијалне банке из Дома кулутре у Грачаници, након што су онеспособили чувара, али им је пукла гума на комбију, па су морали да сеф оставе заједно са возилом, саопштила је косовска полицијска служба.

Полиција је навела да се пљачка догодила око четири часа јутрос, у вријеме полицијског часа.

- Лопови су дошли комбијем и путничким аутомобилима, спрејем испрскали и онеспособили чувара и у комби утоварили сеф тежак око 700 килограма - наводе из полиције одакле напомињу да су криминалци говорили албанским језиком.

Комбију је пукла гума у приштинском приградском насељу Ајвалија, те су ударили у зид поред пута, након чега су оставили комби са банкоматом и побјегли у непознатом правцу.

Полиција је изашла не лице мјеста, извршила увиђај, а украдени банкомат је враћен у станицу полиције у Грачаницу.

На Дому културе, према снимцима са видео-камера, причињена је материјална штета, уништен дио зида, инсталације за гријање, као и техника за пуштање реклама.

Предсједник општине Грачаница Срђан Поповић затражио је од надлежних органа да пронађу и процесуирају лица која су покушала да опљачкају банкомат Комерцијалне банке.

Поповић је рекао Срни да је овај несвакидашњи случај узнемирио мјештане и забринуо све оне који послују преко ове банке.

Он је истакао да није први пут да се на подручју Грачанице дешавају крађе, а да починиоци не буду пронађени, те да су овакве криминалне радње недопустиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана