Годфри: Задивљујући успјех у вакцинацији

Срна
Годфри: Задивљујући успјех у вакцинацији

БЕОГРАД - Амерички амбасадор у Србији Ентони Годфри истакао је данас да су он и амбасадори земаља Квинте на састанку са премијером Србије Аном Брнабић исказали поштовање за “задивљујући успјех Србије” у спровођењу масовне имунизације становништва против вируса корона

“Амбасадори су изразили забринутост за стање у медијима и сугерисали влади да ради на стварању климе у којој неће бити претњи новинарима или лидерима организација цивилног друштва”, навео је Годфри на свом “Фејсбуку”.

Он је истакао да су се на састанку сложили у погледу значаја практичних корака, као и да би спровођење владине Медијске стратегије требало да представља добру основу за побољшање стања у медијима у Србији.

Годфри је написао да амбасадори Квинте цијене то што редовно имају прилику за отворени дијалог са Владом Србије о овим важним темама и додао да је помоћ Србији да напредује ка свом циљу ЕУ интеграција у средишту локалне политике САД.

Како је навео, Брнабићева их је информисала о напорима Србије да напредује у реформама у оквиру процеса европских интеграција, са тежиштем на проблемима у домену владавине права.

Квинта је незванична скупина земаља за доношење одлука која се састоји од САД и четири земље западне Европе - Италије, НЈемачке, Велике Британије и Француске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана