Годфри: Вршимо притисак на Приштину

ГС
Foto: ГС

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Београду Ентони Годфри прокоментарисао је акцију косовске полиције у којој је рањен један Србин.

"Веома пажљиво пратимо ситуацију у Северној Митровици. Видео сам изјаве председника Вучића, премијерке Брнабић, Петра Петковића, у контакту сам са колегама у Приштини, амбасадорима Квинте овде у Београду. Будите сигурни да вршимо снажан притисак на Приштину и да очекујемо да људи преузму одговорност за своје акције", рекао је Годфри.

На питање, да ли их је изненадила акција косовске полиције и да ли мисли да овакви потези спречавају било какав напредак у процесу нормализације односа, амбасадор каже да у овом тренутку нема довољно информација о посљедњем инциденту.

"Постоје шансе које треба да се искористе да се напредује. Што се дуже одлаже да се третирају нерешена питања, то ће ствари бити горе", навео је амбасадор Годфри за Новости.

Према најавама медија, њега би на тој позицији требало да замијени Кристофер Хил који је прекаљени дипломата, познавалац региона и близак пријатељ и сарадник америчког предсједника Џозефа Бајдена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана