Главни тужилац није обавијештен о наводима о покушају убиства Куртија

Танјуг
Главни тужилац није обавијештен о наводима о покушају убиства Куртија

ПРИШТИНА - Главни тужилац у Приштини Бесим Кељменди ни главни тужилац тзв. Специјалног тужилаштва Бљерим Исуфај нису обавијештени о наводима о планираном атентату на премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, које је изнио сам Курти, преноси Газета експрес.

-У нашој канцеларији тренутно нема никакве акције поводом ове вијести - рекао је Кељменди, док је Исуфај рекао да нема никакве информације.

Газета експрес истиче да, према закону, свака институција, укључујући тзв. косовску обавјештајну агенцију и тзв. косовску полицију, има обавезу да одмах и без одлагања обавијести државног тужиоца ако постоје пријетње званичницима или постоји сумња да је њихов живот угрожен.

Курти је новинарима, након повратка из Скопља, рекао да се тамо осећао безбједним и поред пријетњи од, како је навео, "појединаца и структура које имају коријене у званичном Београду".

Портпарол Министарства унутрашњих послова Сјеверне Македоније демантовао је да је било покушаја убиства Куртија током његове посјете Скопљу.

Амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић оцијенио је да о фијаску Куртија на сједници Савета безбједности Уједињених нација о ситуацији на КиМ ништа више не говори од тврдњи о завјери за његово убиство.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана