Газета Експрес: Шолц са Вучићем и Куртијем у Берлину ове јесени

Танјуг
Foto: Танјуг

ПРИШТИНА- Амбасада Њемачке у Приштини потврдила је да је канцелар Олаф Шолц започео припреме за разговор са предсједником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем ове јесени, у оквиру Берлинског процеса у Берлину.

„Ове јесени, у оквиру Берлинског процеса, канцелар Шолц ће позвати обје стране, са циљем даљег олакшавања дијалога. У току су припреме за овај састанак”, рекли су из Амбасаде Њемачке за приштинску Газету Експрес.

Важно је, кажу, да се "обје стране конструктивно ангажују и раде на прихватљивом рјешењу".

"Још једна ескалација са блокадама путева и насилним протестима никоме није у интересу. Умјесто тога, неопходан је свеобухватан и стабилан споразум између двије стране, који ће откључати европску перспективу за обе државе и допринети регионалној безбједности“, навели су из Амбасаде Немачке, преноси Еxпрес.

Иначе, Њемачка подржава једнострану одлуку Приштине о регистарским таблицама и документима тврдећи да је то у складу са постојећим споразумима.

„Јасно је да се мјере морају спроводити на начин да се не стварају нове тензије. Стога је фокус сада на конструктивном ангажовању у разговорима који су у току“, кажу у Амбасади Њемачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана