Гашић: Приштина криминализује Србе на Косову и Метохији

Срна
Гашић: Приштина криминализује Србе на Косову и Метохији

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић изјавио је да Приштина, најавом да ће све патроле такозване косовске полиције од данас бити опремљене дугим цијевима, криминализује и застрашује српско становништво на Косову и Метохији.

Гашић је указао да друго и није могло да се очекује од формације која себе назива полицијом, а није ништа друго него пресвучени ОВК, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Он је упитао да ли се министар унутрашњих послова привремених институција ДЖељаљ Свечља плаши српског народа, поносног и достојанственог који чува своја вјековна огњишта и тражи само слободу и мир или покушава, у већ устаљеном маниру ОВК-а, да дугим цијевима додатно застраши Србе на Косову и Метохији.

Гашић је рекао да је овакво поступање у најмању руку непримјерено, јер се, како каже, дуге цијеви не користе ни у редовним контролама саобраћаја и грађана, али је изузетно провокативно и опасно за подизање тензија на тлу Косова и Метохије.

“Ово је још једна потврда да /Аљбин/ Курти нема намеру да мирним путем и уздржаношћу, уз поштовање свих европских конвенција, обезбеди и одржи миран и стабилан живот српског народа на Косову и Метохији”, навео је Гашић.

Он је истакао да Курти наставља са политиком утјеривања страха и насиља над српским становништвом, сакривен иза нишана дуге цијеви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана