Гашић о убиствима у школи: Не кријемо ништа

Танјуг
Foto: Курир

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Братислав Гашић говорио је у парламенту о насиљу у ОШ "Владислав Рибиникар" на Врачару, рекавши да се ништа не крије о том случају.

Дио опозиције је затражио да се Гашићу изгласа неповјерење, а он је одговорио да му је јасно да они то не желе због њега, већ због предсједника и странке којој припада.

Он је поручио да жели да објасни све неистине које опозиција износи због часних и поштених полицајаца који предузимају све мјере у циљу повећања безбједности дјеце.

Гашић је казао да је припадник школског обезбјеђења убијен истог тренутка када је крочио на врата школе, као и да је школски полицајац урадио све по процедури.

"Видео надзор је радио, био је у употреби и изузет је као доказни материјал. Ко је позвао полицију? Позвала је помоћник директора школе. Да ли је звао убица? Јесте, И он је звао. Да ли је полиција стигла после 10 минута, да, стигла је, али ја не могу да износим детаље који јесу јако битни за компленту истрагу", рекао је Гашић.

Министар је казао да је у школу "Владислав Рибникар" послије 20 минута од масакра стигла министарка Даница Грујичић, нешто касније Бранко Ружић и он.

"Били смо све време са мојим сарадницима из форензике на лицу места, међутим, одлично знате да злочин  настаје низом биолошких, социолошких и психичких фактора које полиција није могла да зна и да претпостави да ће тако несто да се деси", рекао је Гашић.

Упитан да ли сноси одговорност за све што се догодило, Гашић је одогворио:

 "Да, сносим и ја, сносите и ви. Сви ми заједно сносимо одговорност", поручио је Гашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана