Гашић: Напади на полицајце недопустиви

Танјуг
Гашић: Напади на полицајце недопустиви

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић обишао је касно синоћ у Ургентном центру седморицу полицајаца који су повријеђени током покушаја учесника протеста које предводи листа „Србија против насиља“ да насилно уђу у зграду Скупштине града Београда.

Министар им се том приликом захвалио на истрајности, стрпљењу и професионализму којим чувају мир и безбједност грађана и штите законе Републике Србије, саопштио је МУП.

-Многи не би трпели оно што сте ви поднели вечерас како би одбранили покушај насилног упада у зграду градске Скупштине. Мржња којом су јуришали ка вама је незамислива, а напади на полицајце који штите законе Републике Србије су недопустиви. Ви сте нечија браћа, синови, очеви, а то нико од оних који пропагирају насиље не узима у обзир - рекао је Гашић повријеђеним припадницима МУП-а.

Министар им је захвалио јер „држава Србија може да рачуна на њих, посебно на томе јер наши грађани знају да су припадници полиције непремостива препрека сваком злу, обести и насиљу који прете да угрозе безбедност грађана“.

-Знају да сте спремни и непоколебљиви у заштити својих грађана, своје државе и њених институција-  поручио је министар Гашић.

Непосредно прије обиласка повријеђених полицајаца у Ургентном центру, министар је обишао и њихове колеге у центру града који су ангажовани на очувању јавног реда и мира и заштити државних институција.

Предсједник Александар Вучић изјавио је да је одржана сједница Савјета за националну безбједност, јер је вечерас покушано насилно заузимање институција државе Србије и навео да је ухапшено више од 35 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана