Гарић: Потрага за кријумчареном робом је изговор за бацање шок бомби

Танјуг
Гарић: Потрага за кријумчареном робом је изговор за бацање шок бомби

БЕОГРАД - Уредник портала "Косово онлајн" Милош Гарић изјавио је да је ситуација у Сјеверној Митровици веома драматична и да је за бацање шок бомби по граду изговор косовској полицији била потрага за кријумчареном робом.

"Са изговором да траже кријумчарену робу, ушли су у апотеку и тражили неку царинску робу, а заправо су хтели да бацају шок бомбе по граду", рекао је Гарић и указао на то да Кфора нигдје нема.

Гарић је истакао да, према његовим сазнањима, нема повријеђених међу окупљеним Србима, али је нагласио да српски народ на Косову и Метохији мора бити сложан и јединствен, преноси ТВ Пинк.

Према његовим ријечима, приштински специјалци "Росу" појавили су се када су бачене прве шок бомбе и налазе се на неколико мјеста у граду, као и косовска интервентна јединица.

"Стање се тренутно, како сам чуо са терена, мало смирило", рекао је Гарић и додао су тензије и даље присутне.

Срби су јутрос у Косовској Митровици спријечили припаднике косовске полиције да претресу пословне објекте. Окупљени грађани су бацали каменице, а полиција је узвраћала шок-бомбама.  

 

Акција косовске полиције у Сјеверној Митровици, запаљен аутомобил

Јединица за економски криминал при косовској полицији данас у сјеверном дијелу Косовске Митровице спроводи акцију против кријумчарења, блокирана је улица Књаза Милоша гдје се окупио велики број грађана, а запаљен је један аутомобил.

У међувремену, оклопна возила косовске полиције, која су била позиционирана дуж улице ка Бошњачкој махали, повукла су се, преноси Радио КиМ.

ТВ Мост јавља да је, према незваничним информацијама, у питању акција заплијене српских производа у апотеци у улици Књаза Милоша и велепродајама.

Како преноси Радио КиМ, један аутомобил је запаљен у Сјеверној Митровици на раскрсници између Средње техничке школе "Михаило Петровић Алас" и Бошњачке махале.

Ватрогасне јединице су изашле на лице мјеста, а и даље се чују сирене за узбуну.

Окупљен је велики број грађана, јавља Радио Контакт Плус.

Током акција косовске полиције је бачен сузавац, а чуло се неколико експолозија. Претпоставља се да су у питању шок-бомбе.

Раскрсница која се налази у близини Средње техничке школе, блокирана је.

У граду, након што је почела ова акција, непрестано одзвањају сирене за узбуну.

Како јавља Косово онлајн, у току је акција полиције у више мијеста на сјеверу, поред Сјеверне Митровице и у Звечану.

У овом тренутку нема сазнања да ли су ангажовани и припадници специјалне полиције, или је на терену само интервентна полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана