Гајић кандидат за насљедника Јеремића

ГС
Гајић кандидат за насљедника Јеремића

БЕОГРАД - Владимир Гајић, адвокат и доскорашњи потпредсједник Народне странке који је након изборног дебакла поднио оставку на ту позицију, кандидоваће се за предсједника странке, сазнаје Блиц.

Оснивач и лидер Народне странке Вук Јеремић отишао је са те позиције након што је странка на изборима одржаним 17. децембра са освојених 0, 88 процената остала испод цензуса.

Гајић, који је био и кандидат за градоначелника Београда, за Блиц каже да је врх странке поднио оставке из солидарности са Јеремићем, али да то не значи да ће он скроз затворити врата политици. Шта више, открива да има амбициозне планове.

- На оставке смо се одлучили због солидарности према Вуку Јеремића, као председнику и оснивачу странке, али смо сви остали чланове странке. Председништво у техничком мандату сада треба да организује нове страначке изборе. Ја ћу се кандидовати за председника странке. О томе се разговара у странци, а да ли ће се још неко кандидовати, остаје да се види - каже Гајић.

Народна странка је на изборима у престоници, на којима је Гајић био кандидат за градоначелника, освојила 2,04 одсто гласова.

Сем Јеремића и Гајића, оставке је поднијело комплетно руководство, сви чланови Предсједништва међу којима и потпредседница Санда Рашковић Ивић и генерални секретар странке Стефан Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана