Гага Антонијевић скоро два и по часа свједочио о нападу Бјелогрлића

Г.С.
Гага Антонијевић скоро два и по часа свједочио о нападу Бјелогрлића

Режисер Предраг Гага Антонијевић (62), кога је 23. августа у нишком хотелу "Амбасадор" око 4 часа послије поноћи напао глумац Драган Бјелогрлић (57), дао је данас исказ у Основном јавном тужилаштву у Нишу о овом инциденту.

Антонијевић је у у 12 часова у пратњи адвоката дошао у нишко тужилаштво гдје је скоро два и по часа давао исказ о оконостима које су претходиле прије и послије напада Бјелогрлића на њега. Око 14.30 часова Антонијевић је изашао из нишке Палате правде али није желио да говори о детаљима које је изнио замјенику ОЈТ у НИшу.

"Не могу да дајем изјаве заиста, журим", рекао је Антонијевић новинару "Блица". Његов адвокат, на питање Антонијевићу шта је рекао у ОЈТ, кратко је додао: "само истину, само истину".

Да подсјетимо, након напада на Антонијевића Бјелогрлићу је било одређено задржавање до 48 часова због сумње да је починио насилничко понашање, а сутрадан је из КП завода у Нишу гдје је преноћио, приведен на саслушање у Основно јавно тужилаштво у Нишу.

Након саслушања на којем је, како је саопштено, признао да је насрнуо на режисера и изразио кајање због тога, ОЈТ је укинуло мјеру задржавања и Бјелогрлић је пуштен да се брани са слободе, уз напомену да се преткривични поступак против њега наставља.

Како "Блиц" сазнаје, у даљем наставку преткривичног поступка биће саслушано још пет или шест свједока који су били очевици туче, након чега ће тужилаштво одлучити о даљим потезима. Ко су свједоци, званично није саопштено али се на основу видео снимка са надзорних камера претпоставља да је Антонијевић у моменту напада седио у друштву сценаристе и писца Владимира Кецмановића, глумца Миљана Давидовића и глумице Јоване Стевић. За сусједним столовима сједили су, између осталих, продуцент Макса Ћатовић и глумац Милан Гверо, а у близини се наводно налазила и глумица Катарина Радивојевић.

Уколико након спроведеног преткривичног поступка глумац буде и оптужен насилничко понашање, највећа запрећена казна за то кривично дјело је три године затвора, али може бити и мања. Могуће је и да Бјелогрлић избјегне вођење класичног кривичног поступка пред судом тако што би предложио склапање Споразума о признању кривичног дјела.

Уколико такав споразум прихвате и тужилаштво и суд, могао би да добије блажу санкцију уколико испуни одређене услове. Може му бити налоено да уплати одређени новчани износ у хуманитарне сврхе, што за ово кривично дјело не може бити мање од 100.000 динара, могао би да добије условну казну која би била замијењена затворском само ако у одређеном контролном периоду понови кривично дјело, али је могуће и изрицање казне кућног затвора или рада у јавном интересу. За склапање споразума, по закону није потребна сагласност оштећеног.

Бјелогрлић и Антонијевић су у завади већ неколико година, али се не зна шта је био непосредни повод за овај напад.

Бјелогрлић је 24. августа након саслушања и укидању мјере задржавања захвалио тужилаштву "што нису подлегли притисцима, што су професионално и људски урадили посао, и што су му дали могућност да објасни шта се заиста десило". Он је рекао да "то што се заиста десило није ништа од онога што су писали режимски таблоиди". Он је рекао да се уопште није упутио ка Антонијевићу већ да је кренуо у WC а да је "реаговао" на његово добацивање.

"Жао ми је што сам насео на грозне провокације господина Антонијевића које трају више од годину и по дана. Жао ми је што се господин Антонијевић појавио, не знам зашто, баш у тренутку када сам имао две величанствене премијере, жао ми је што нисам издржао да ја достојанствено игноришем те његове грозне провокације што сам дозволио да ово баци сенку на ова два битна догађаја који су били у Нишу. Жао ми је што сам то и урадио", рекао је Бјелогрлић у првом обраћању по изласку из тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана