Функционери Народне странке се појавили у Предсjедништву

Танјуг
Функционери Народне странке се појавили у Предсjедништву

БЕОГРАД - Руководство Народне странке предвођено Вуком Јеремићем појавило се данас у Предсjедништву Србије на Андрићевом вијенцу.

У Предсједништво су, са Јеремићем, дошли и Мирослав Алексић, Борислав Новаковић и Владимир Гајић, након што их је, како тврде, предсједник Александар Вучић јуче „јавно позвао на тучу".
У саопштењу, Јеремић даље тврди да је Вучић сишао на пријавницу зграде, у наводно растројеном стању, окружен бројним обезбјеђењем, да му „унио у лице" и почео да га вријеђа.

Како каже, послије неколико минута Вучић се окренуо и отишао.

Јеремић додаје да Вучић није очекивао да би неко могао да се усуди да му закуца на врата, те доводи у питање Вучићеву способност да обавља функцију предсједника.

Иначе, Вучић је јуче одговарајући на питања новинара, у вези са најавама Јеремића о политичком реваншизму, рекао да комплетно руководство Народне странке, може да проба да линчује њега једног, али не и да дирају обичне, недужне људе.

- Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић оценила је да је председник Народне странке Вук Јеремић данашњом провокацијом и доласком испред Председништва Србије на делу показао своју уличарску политику у којој, уместо програма, нуди насиље, претње и застрашивање. „Јеремић је данас на делу показао како изгледа политика реваншизма коју заговарају он и његови сарадници и како би се физички обрачунавали са свима са којима се не слажу", навела је Михајловић у Краљеву на питање новинара да прокоментарише данашње понашање Јеремића.

Потпредсједница Владе Срије оцијенила је да то, ипак, није Србија коју желе њени грађани.

„Зато и немају подршку грађана јер нико не жели да живи у земљи у којој се политика води насиљем и уличарским понашањем", рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана