Форензичка анализа: Враћају се поруке које је мајка брисала пред Данкин нестанак

Блиц
Форензичка анализа: Враћају се поруке које је мајка брисала пред Данкин нестанак

Иако је вјештачењем мобилног телефона мајке Данке Илић, Иване, утврђено да су бројни позиви и поруке обрисани непосредно пред нестанак дјевојчице, то не значи да неће бити утврђено са ким је комуницирала, као и шта, јер полиција детаљно вјештачи њен мобилни телефон.

Како Блиц сазнаје, тужилаштво је с обзиром на то да је мајка Данке Илић, посљедња имала контакт са дјевојчицом, наложило детаљно вјештачење њеног телефона.

– Вратиће се све њене обрисане поруке – каже извор Блица.

Мајка Данке Илић, Ивана поново се јуче у полицијској станици у Бору саслушавала на околности нестанка кћерке.

Према информацијама полиција са њом пролази кроз сваку информацију која стигне до полиције у истрази нестанка њене кћерке.

Према незваничним сазнањима, полицији је у последња четири дана стигло много података кроз систем “Пронађи ме” и свака та информација мора бити провјерена у циљу проналаска Данке Илић.

Разговори које мајка обавља са полицијом и вјештачење њеног телефона не значе да је она осумњичена или окривљена за било шта већ је у питању уобичајен правац која може довести и до тога да мајка у потпуности буде елиминисана из даље истраге.

Два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина из Београда и Новог Сада, Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, јуче су детаљно претраживали терен око куће испред које је нестала Данка и открили су тунел дуг 4,5 километара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана