Форензичари у Смедереву цијелу ноћ скупљали доказе: Шта је експлодирало и ко је жртва?

ГС
Foto: Блиц

СМЕДЕРЕВО - Форензичари су синоћ до касно у ноћ, сатима после стравичне експлозије у Смедереву, кроз срчу и шут трагали за траговима, маркирали доказе, налазили дијелове тијела једне жртве пробијајући се кроз густ мрак.

Како је јавио репортер “Блица” са мјеста експлозије, испред изнајмљеног стана на Карађорђевом тргу, код Дуда, кесе са дијеловима тијела лежале су на плочнику поред зграде у којој се догодио ужас. Претпоставља се да је једна особа трагично изгубила живот, али до касно у ноћ није било потврде о коме је ријеч, нити о узроку експлозије.

Како “Блиц” сазнаје, на основу појединих нађених дијелова тијела може се претпоставити да је погинула особа женског пола, али то још није потврђено.

Двије особе, према незваничним информацијама брат и сестра, повријеђени су у експлозији која је разорила готово пет спратова. Истражитеље сада чека језив задатак да на основу дијелова тијела расутих на улици и обиљлежених форензичарским чуњевима открију ко је погинула особа.

Потресна свједочења станара зграде

Становник Смедерева коме је стан разнијет у четвртак увече у стравичној експлозији у потресној исповијести је рекао како не може да дође себи послије трагичног догађаја и описао страхоту која га је задесила у само неколико секунди.

- Разваљен ми је стан, одлетели су прозори и врата! То је толико пукло, да смо ми чули иако нисмо били у стану. Наш дом је потпуно уништен, у шоку сам – каже један од станара ове зграде.

У сузама је рекао да је у неколико секунди остао без свега.

- Ја ћу се некако снаћи, али ми је тешко због ћерке. Више немамо ништа. Трагедија! И ти људи који су настрадали и повређени, не могу да дођем себи - каже он за “Блиц”.

Грађани Смедерева су веома узнемирени због стравичне експлозије, а градом колају теорије и гласине о могућим узроцима. У изнајмљеном стану гдје се догодила експлозија према незваничним информацијама живе отац, син, ћерка и унука. У зграду су касно синоћ ушли специјални тимови, као и ватрогасци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана