Фондација Ћурувија: Окончати случај убиства Милана Пантића

Танјуг
Фондација Ћурувија: Окончати случај убиства Милана Пантића

БЕОГРАД- На годишњицу убиства новинара Милана Пантића Фондација Ћурувија захтијева хитно привођење правди одговорних за тај злочин, изражавајући истовремено разочарење чињеницом да 20 година од убиства Пантића истрага стоји у мјесту, а судски поступак се и не назире.

"Посебно забрињава чињеница да и поред порука из Комисије за истраживање убистава новинара, према којима су познати не само непосредни починиоци већ и мотиви и наручиоци убиства из тадашњег врха власти, оптужница још увијек није подигнута", наводи се у саопштењу Фондације.

У свјетлу тих навода, као и тврдњи да постоје нови докази у овом случају, Фондација позива институције да искористе све механизме у оквиру својих надлежности и да што прије окончају случај који већ двадесет година измиче правди.

Из Фондације поручују да је опасна порука што ниједан од три случаја убиства новинара - Милана Пантића, Даде Вујасиновић и Славка Ћурувије није правоснажно окончан и то више деценија након што су почињени.

То је, како наводе, опасна порука да је држава немоћна пред злочином и да не може да обезбиједи правду и безбједност за новинаре, али и све грађане Србије.

"Сваки разговор о безбједности новинара обезвријеђен је изостанком епилога у случајевима убистава новинара и због тога захтијевамо хитно привође ње правди одговорних за убиство новинара Милана Пантића", порука је Фондације Ћурувија.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана