Фон Крамон: Страна која одбије споразум биће изолована

Срна
Фон Крамон: Страна која одбије споразум биће изолована

ПРИШТИНА - Извјестилац за Космет у Европском парламенту Виола фон Крамон изјавила је да ће страна у преговорима Београда и Приштине која одбије француско-њемачки споразум или која није конструктивна бити све више међународно изолована, као и да покушаји да се заједница српских општина /ЗСО/ опише као друга Република Српска ометају напоре да се ријеши озбиљан проблем.

Она је за рекла да ће страна која одбије споразум бити окривљена за неуспјех и додала да то добро знају предсједник Србије Александар Вучић, као и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

“То би могло довести до погоршања односа са ЕУ и заустављања неких важних процеса”, рекла је Фон Крамон за портал “Албанијан пост”.

Она је додала и да двојица лидера треба да искористе велику политичку подршку коју имају да би постигли компромис.

Говорећи о питању формирања ЗСО, она је рекла да сада има људи који кажу да се ЗСО не може прихватити на Косову јер ће то бити друга Република Српска.

“То није нужно случај. У свијету постоји много модела аутономије. Република Српска је једна верзија, али нико не предлаже исту ствар на Косову”, навела је Фон Крамон, додајући да покушаји да се ЗСО опише као друга Српска ометају напоре да се ријеши озбиљан проблем.

Она је навела да је принципијелан став ЕУ да треба спровести све раније потписане споразуме, укључујући и о ЗСО.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана