Фон Крамон: Срби изложени дискриминацији

СРНА
Фон Крамон: Срби изложени дискриминацији

БЕОГРАД - Посланик Европског парламента и стални извјестилац за Косово Виола фон Крамон изјавила је да је приликом састанака са представницима српске заједнице и СПЦ упозната о дискриминацији којој су Срби изложени и апеловала на владу у Приштини да покаже више воље и промијени приступ према својим грађанима.

Фон Крамонова је у осврту на случај који се води против Драгише Миленковића из Кишнице, а који је оптужен за наводни ратни злочин над албанским цивилима у затвору у Липљану, оцијенила да оно што се дешава не личи на владавину права.

"Чули смо да у случају Драгише Миленковића нема довољно сведока. Чула сам да је ово критичан случај. Чула сам да постоји један сведок и да се неко држи у притвору због тога, то не личи на владавину права", рекла је Фон Крамонова на конференцији за н

овинаре. Она је нагласила и да су је Срби упознали о све чешћим хапшењима и оптужбама за ратне злочине, чиме се, како су јој рекли, врши притисак на Србе да се иселе са Косова, преноси Радио Косова и Метохије. Фон Крамонова је рекла да европски званичници нису ублажили ријечник поводом онога што се десило у Бањској 24. септембра прошле године, али и да је добро што је Кфор повећао бројност својих трупа на сјеверу Косова.

Одговарајући на питање о омогућавању безвизног режима за кориснике пасоша Координационе управе, она је рекла да свима који живе на Косову и Метохији треба омогућити да уживају у визној либерализацији. Она је изразила наду да ће на сјеверу Косова и Метохије убрзо бити одржани локални избори у четири општине са српском већином

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана