Фила: Хашки суд направљен је да покаже да су Срби криви за све

Срна
Фила: Хашки суд направљен је да покаже да су Срби криви за све

БЕОГРАД - Адвокат Тома Фила изразио је песимизам поводом сутрашњег изрицања правоснажне пресуде генералу Ратку Младићу у Механизму за међународне кривичне судове у Хагу, истичући да је то суд који је направљен да покаже да су Срби за све криви.

"Видео сам жалбу, разговарао сам и са сином генерала Младића, то је савршена аргументација, али та аргументација је била и на првом суђењу", рекао је Фила у изјави за Срну.

Он је указао да право питање гласи да ли је Хашки суд - суд или егзекуција Срба, подсјећајући да су у њему Срби осуђени на више од 1.000 година затвора, од Хрвата из Хрватске нико, као ни Албанци.

"То је преки суд за Србе и ја сам рекао да тај суд својим радом доприноси сатанизацији Срба и онда су ме казнили опоменом. Иначе сам за увреду суда могао да добијем и седам година. То вам је тако", рекао је Фила.

Фила је оцијенио да, имајући у виду ове околности, генералу Младићу може само Бог да помогне.

"Ја ћу да одем у цркву да се Богу помолим и то је једино што може - Бог да му помогне и то се надам", рекао је Фила.

Сутрашње изрицање пресуде заказано је за 15.00 часова, моћи ће се пратити преко сајта суда, али ће пренос бити одгођен пола часа.

Генерал Младић је првостепеном пресудом осуђен на доживотни затвор за ратне злочине у БиХ од 1991. до 1995. године.

Ухапшен је у Србији и изручен Хагу 2008. године, од када се налази у хашком притвору упркос веома лошем здравственом стању и поновљеним захтјевима породице да му се омогући лијечење у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана