Фабрика чоколаде “Симка” продата за 1,6 милиона евра

Срна
 Фабрика чоколаде “Симка” продата за 1,6 милиона евра

БЕОГРАД - Фабрика чоколаде “Симка” из Врања продата је за 187,9 милиона динара (1,6 милиона евра) београдској компанији “Канди краш”.

Чоколада “Симка” правила се по оригиналној швајцарској рецептури и постала надалеко препознатљив бренд, а била је међу најбоље продаваним чоколадама на домаћем тржишту.

Многобројна истраживања су показала да је “Симка” била омиљена чоколада међу потрошачима који су је оцјењивали као чоколаду врхунског квалитета, која је добијала многобројне награде.

“Компанија Канди краш проглашена је купцем Индустрије хране Дуња, у чијем се саставу налази и Фабрика чоколаде Симка у Врању”, потврдио је стечајни управник Михајло Коруга за бизнис портал “Екапија”.

Он је додао да је на јавном надметању 30. марта проглашен купац, који је уплатио депозит од нешто више од 75 милиона динара (639.000 евра) и прихватио све услове.

“Очекујем да буде потписан уговор, а купац има рок од осам дана да уплати још око 112 милиона динара (954.200 евра)”, рекао је Коруга, који напомиње да је компанија “Канди краш” такође бави производњом кондиторских производа.

Он је додао да је жеља бивших радника да се у Врању поново покрене производња. Индустрија хране “Дуња” у стечају је од марта 2020. године.

Фабрика чоколаде у Врању основана је 1997. године, располаже са 5.284 метара квадратних простора за производњу кондиторских производа, а у огласу о продаји је наведено да је технолошки опремљена за производњу по најсавременијим стандардима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана