Ево које је мјере полиција одредила осумњиченима за покушај убиства дјеце Драгослава Космајца

Танјуг
Ево које је мјере полиција одредила осумњиченима за покушај убиства дјеце Драгослава Космајца

БЕОГРАД- Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Душану К. (57), који се сумњичи да је заједно са држављанком Аустралије Jessi-Vi R.T. (39), договарао, планирао и организовао убиства из безобзирне освете оштећених Л.К. и М.К., у чија су дворишта породичних кућа на Звездари 7. и 15. новембра бацили ручне бомбе.

Душану К. притвор је одређен да не би утицао на свједоке и да не би у кратком временском периоду поновио кривично дјело, речено је за Тан југ у том суду.           

Истом одлуком Jessi-Vi R.T. суд је одредио мјеру забране напуштања мјеста боравишта, односно Љига, без одобрења суда.

Њој је наложено да се јавља сваког 15. у мјесецу у надлежну ПУ, а одузет јој је и пасош.

Jessi-Vi је мајка четворо малољетне дјеце коју је довела у Србији да живе са Душаном К. у околини Љига.

Она је у Аустралији била полицајка.

Осумњичени су прије два дана на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирали извршење кривичних дјела за која се терете, с тим што Душан К. није желио да износи одбрану, док је Jessi-Vi одбрану изнела.

На саслушању се бранила да јој Душан К. никада није споменуо Космајца, те да никад није видјела воки токи, спискове…

Куће на које су, како се сумња, бацили бомбе, припадају дјеци покојног контроверзног бизнисмена Драгослава Космајца.

Њима се наредбом о спроводјењу истраге на терет стављају кривична дела тешко убиство из члана 114, став 2. Кривичног законика (припрема тешког убиства), недозволјена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из члана 348, став 4. и Изазивање опште опасности из члана 278, став 4.

Сумња се да су Душан К. и Jessi-Vi договарали, планирали и организовали извршење кривичног дјела тешко убиство оштећених Л.К. и М.Л, па су неовлашћено прибавили три ручне бомбе, чије држање није дозвољено градјанима.

Душан К. је 7. новембра у двориште породичне куће Л.К. активирао и бацио ручну бомбу која није експодирала, да би сутрадан у двориште породичне куће првог комшије Л.К, оштећеног С.Н. бацио другу ручну бомбу која је експлодирала, чиме је изазвао опасност за живот и тијело људи и имовину већег обима и то С.Н, који се у то вријеме налазио и кући.

Затим је Душан К., како се сумња, 15. новембра у двориште породичне куће М.К. активирао и бацио трећу ручну бомбу, која није експолодирала.

Осумњичена Jessi-Vi R.T.  му је са умишљајем помагала у извршењу кривичних дела тако што је водила рачуна да нико не уочи шта раде, чувала стражу, обезбијеђивала возило и чекала Душана К.

Полицијски службеници су у возилу Душана К. марке "мерцедес" пронашли свеску у коју је записивао податке о породици оштећених, њиховим возилима, некретнинама, обезбјеђењу које имају, као и два средства за комуникацију која су користили приликом извршења кривичних дјела.

Душан К. до сада није осуђиван.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана