Познато како је држављанка БиХ помогла у убиству Ранка Ескобара

ГС
Познато како је држављанка БиХ помогла у убиству Ранка Ескобара

Држављанка Босне и Херцеговине Азра Ш. (21) ухапшена је вечерас у Сарајеву због сумње да је помагала у ликвидацији Ранка Радошевића (54) званог Ескобар из Никшића. Међународна потјерница расписана је и за њеним другом због учествовања у убиству.

Како Телеграф.рс сазнаје, она се сумњичи да је у Краљеву украла Голф 4 којим су се довезли Лука В. (35) и Стефан З. (28) на пумпу у Рушњу (Београд) гдје су са седам хитаца усмртили Ескобара. Он је умро свега 20 минута касније.

У суботу је српска полиција ухапсила малољетницу због сумње да је помагала у убиству. Након саслушања Виши суд у Београду одредио јој притвор до 30 дана. Сумња се да је она била та која је са Луком и Стефаном намамила Ранка да дође и погледа аутомобил који су продавали. У понедјељак у Вишем јавном тужилаштву у Београду саслушани су Лука и Стефан који су се бранили ћутњом.

Истрага против четири особе

Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је у понедјељак истрагу против четири особе осумњичене за учешће у убиству Радошевића у кафићу на бензинској пумпи у насељу Рушањ 9. марта ове године. Због сумње да су извршили кривично дјело тешко убиство у саизвршилаштву у стицају са по једним кривичним дјелом Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја истрага је покренута против Стефана З. из Лебана и Луке В. из Краљева.

Наредбом о спровођењу истраге Стефану З. и Луки В. на терет се ставља да су 9. марта 2023. године око 11:05 сати на подмукао начин лишили живота Р.Р, који је услијед задобијених повреда преминуо у 11:32 сати и при томе су са умишљајем довели у опасност живот три госта у кафићу. Носећи хируршке маске преко лица, обојица су, како се сумња, када су угледали оштећеног на паркингу бензинске пумпе, извадили пиштоље и испалили су више пројектила у њега док је стајао испред улаза у кафић. Р.Р. је побјегао у кафић, а за њим је ушао осумњичени Стефан З. и испалио му неколико пројектила у леђа, услијед чега је оштећени пао на под.

Побјегли с лица мјеста

Стефан З. му је потом пришао и из непосредне близине му испалио још један пројектил у главу. Такон тога су обојица осумњичених побјегли са лица мјеста аутомобилом марке Голф 4, које су у насељу Петлово брдо запалили, а потом се одвезли у раније изнајмљени стан на Новом Београду. Сумња се да су друго двоје осумњичених Стефану Л. и Луки В. створили услове за извршење кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана