Евакуисано 120 породица у сјеверном дијелу Косовске Митровице

Срна
Евакуисано 120 породица у сјеверном дијелу Косовске Митровице

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - У сјеверном дијелу Косовске Митровице евакуисано је 120 породица из 11 стамбених зграда због изливања Ибра, саопштио је општински штаб.


Предсједник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић саопштио је вечерас да водостај Ибра расте из минута у минут, а велики број зграда и кућа у насељу Бошњачка махала у близини источног моста је поплављен.

Он је додао да ватрогасне екипе и Привремени орган општине Косовска Митровица помажу свим становницима у Бошњачкој махали, било да су Срби, Албанци или Роми.

“Ситуација јесте озбиљна и изискује солидарност и јединство и сада морамо да покажемо да бринемо једни о другима. Нажалост, угрожене су стамбене зграде општине Косовска Митровица, као и читавог округа”, рекао је Спирић.

Изливањем воде из корита поплављено је више домаћинстава у селима Житковац, Жеровница, Јагњеница у општинама Звечан и Зубин Поток.

У селима Житковац и Жеровница пао је један од електричних стубова тако да су житељи без струје, јавио је РТС.

На локалним и магистралним путевима на сјеверу појавили су се одрони, тако да је током поподнева био непроходан пут Косовска Митровица-Зубин Поток, а отежано се кретало путем Митровица–Лепосавић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана