Еулекс окупирао кућу Јакупа Краснићија

Танјуг
Еулекс окупирао кућу Јакупа Краснићија

ПРИШТИНА - Припадници Еулекса опколили су јутрос у шет сати кућу Јакупа Краснићија у Приштини, али разлог за то још није познат.

Према писању портала Репортери, Еулекс је блокирао и пут на коме се налази Краснићијева кућа.

Краснићи је једна од главних личности такозване Ослободилачке восјке Косова (ОВК), током рата био је на високом положају као портпарол те организације, а радио је и као предсједник Скупштине Косова и министар у влади у Приштини.

Он је тренутно председник Националног савјета Социјалдемократске иницијативе.

Портпарол косовске полиције Баки Келани, потврдио је полиција помаже акцију Специјалних снага у Приштини и рекао да то раде у складу са потребом и проценама Еулексовог захтјева.

- Косовска полиција, према потреби, процјенама и захтјевима Еулекса, помаже им у одржавању јавног реда, мира и сигурности, као и у несметаном одвијању саобраћаја - рекао је Келани, преноси портал Косово онлине позивајући се на приштинске медије.

Адвокат Јакупа Краснићија, Ариан Коци, каже да то што косовска полиција и Еулекс претресају кућу његовог клијента, по налогу Специјалног суда, указује да је могуће да је потврђена оптужница против Краснићија.

Коца сматра да је претрес непотребан и тврди да се до сада његов клијент одазивао позиву суда, преноси Косово онлајн.

- Врши се претрес, то је непотребни спектакл, до сада се свако јављао у Специјални суд. Није било потребе за оваквим спектаклом. Ово може бити потврда оптужнице, али не нужно - рекао је он.

Истакао је и да косовска полицја помаже у спровођењу ове акције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана