ЕУ: Приштина требало да одобри посjету Петра Петковића КиМ

Танјуг
Foto: Архива

БРИСЕЛ- Портпарол ЕУ Петер Стано каже да је данашња посjета директорa Канцеларије за КиМ Петра Петковића била најављена у складу са процедурама и да је требало да буде одобрена од стране институција у Приштини.

”ЕУ је посљедњих дана добила два обавјештења да директор Петковић намјерава да посјети Косово. Прво обавјештење процедурално није било у складу са Уговором о службеним посјетама, којим се регулишу процедуре обавјештавања и вршења службених посјета. Друго обавештење је, међутим, било у потпуности у складу са Аранжманима и стога је посјета требало да буде одобрена”, навео је Стано у писаној изјави за Танјуг.

Портпарол ЕУ додаје да званичне посјете између Београда и Приштине играју важну улогу у унапређењу нормализације односа и међусобног разумевања и подвалчи да их не треба их политизовати.

”ЕУ апелује на обје стране да у доброј намјери ријеше све такве несугласице и неспоразуме у дијалогу користећи успостављене канале комуникације официра за везу. Обје стране треба да поштују све претходне споразуме и спроведу обавезе које су на чекању, укључујући и оне које се односе на званичне посјете”, закључио је Стано у писаној изјави прослијеђеној Танјугу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана