Ескобар без изјава за медије после састанака са Куртијем и Османи

Танјуг
Ескобар без изјава за медије после састанака са Куртијем и Османи

ПРИШТИНА - Амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар разговарао је данас у Приштини са предсједницом и премијером привремених приштинских институција, Вјосом Османи и Аљбином Куртијем, али након састанака није желио да даје изјаве за медије.

Ескобар је послије састанака новинарима једино рекао да је ''његова посјета редовна'' и да нема коментар на ситуацију на сјеверу КиМ, пренио је Јуроњуз.

Из кабинета Османијеве и Куртија је послије разговора са Ескобаром саопштено да је потребно уклонити барикаде са путева на сјеверу покрајине, а такође су поновљене и оптужбе на рачун Београда да својима акцијама подрива дијалог са Приштином.

Виши савјетник америчког Стејт департмента Дерек Шоле, који је заједно са Ескобаром требало да посјети Балкан и Брисел, саопштио је данас да је одложио посјету јер је позитиван на корона вирус.

Шоле је, заједно са Ескобаром, требало да до 17. децембра, поред Приштине, посјети Србију, Босну и Херцеговину, Сјеверну Македонију, Црну Гору, Хрватску и Брисел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана