Ердоган стигао у Београд, Вучић га дочекао на аеродрому

Танјуг
Ердоган стигао у Београд, Вучић га дочекао на аеродрому

БЕОГРАД- Предсjедник Турске Реџеп Тајип Ердоган допутовао је вечерас око 21.20 на београдски аеродром "Никола Тесла", где га је, као домаћин, дочекао предсjедник Србије Александар Вучић.

Вучић је Ердогана дочекао уз црвени тепих, и постројену Гарду Војске Србије, а по изласку из авиона, двојица предсjедника задржали су се у, за ту прилику, неуобичајено дугом и срдачном разговору, што је израз великог пријатељства које гаје ова два лидера.

По протоколу, уобичајено је да се гост дочека и испрати до аутомобила, без дужег разговора на црвеном тепиху.

Турски предсjедник је у Београд допутовао са бројом делегацијом, у којој се налази и шеф дипломатије Турске Мевлут Чавушоглу, који је пре неколико дана присуствовао Самиту "Отвореног Балкана".

Госте из Турске, поред председника Вучића на аеродрому су дочекали и министар спољних послова Никола Селаковић, министар пољопривреде Бранислав Недимовић и министрка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

Свечани дочек за турског предсjедника биће приређен сутра испред Палате Србија, након чега ће уследити састанак Ердогана и Вучића, као и састанак делаегација две земље.

Биће потписан и низ споразума за унапређење економске и политичке сарадње двије државе, а биће одржан и Српско-турски бизнис форум, који ће окупити 300 компанија и 500 привредника из двије земље.

Председник турске трећи пут за пет година доводи у Београд највишу привредну и политичку делегацију.

Ердоган је у Београд допутовао из Сарајева, а након Београда одлази у Хрватску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана