Ер Србија у јулу превезла 63 посто путника више него у јуну

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Национална авио-компанија Ер Србија у јулу је превезла 63 одсто путника више него у јуну, а 280.958 је највећи број превезених од септембра 2019. године, саопштила је данас та компанија.

Од укупног броја путника, њих 74.797 је превезено чартер летовима, што је највећи број путника у чартер саобраћају од августа 2019. године, док је 206.161 превезено у редовном саобраћају са аеродрома у Београду, Нишу и Краљеву.

-Пажљиво пратећи промијене у ограничењима путовања и тражњи, Ер Србија је током јула саобраћала до 41 дестинације у редовном саобраћају. Најпопуларније дестинације српског националног авио-превозника претходног месеца биле су Тиват, Подгорица, Париз, Цирих, Њујорк и Москва-, наводи се у саопштењу.

Директор комерцијале и стратегије у Ер Србији Јиржи Марек оцијенио је да се тренд раста наставља упркос околностима изазваним пандемијом ЦОВИД-19.

 

"То је показатељ да смо донијели добре пословне одлуке у правом тренутку. Пратили смо тражњу и појачавали капацитете ка најпопуларнијим дестинацијама у нашој мрежи када год нам се указала прилика и тако омогућили путницима још већи избор током љетње сезоне.

Наставићемо тако и у наредном периоду, са циљем да обезбједимо снажну повезаност између градова у региону, Европи, али и целом свијету", изјавио је он.

 

Током маја национална авио-компанија саобраћала је до 30 дестинација превезавши више од 100.000 путника, а већ у јуну је забиљежила раст од 68 одсто са више од 170.000 путника и саобраћајем до 38 дестинација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана