Ер Србија: Ситуација на београдском аеродрому почиње да измиче контроли

Г.С.
Ер Србија: Ситуација на београдском аеродрому почиње да измиче контроли

БЕОГРАД - Одвијање саобраћаја Ер Србије са београдског аеродрома према планираном реду летења и даље је изузетно отежано због успореног рада и недовољних капацитета појединих аеродромских служби, саопштено је данас из Ер Србије.

У садејству са осталим факторима који су специфични за текућу летњу сезону, то доводи до учесталих фазних кашњења, па и посљедичних отказивања летова Ер Србије са београдског аеродрома.

Иако је недостатак особља на кључним позицијама означен као један од највећих ризика још прије шест мјесеци у документу који се бавио нивоом припремљености за летњу сезону, очигледно је да тај проблем у међувремену још увијек није ријешен, додају из Ер Србије.

На заједничким састанцима који су претходили текућој летњој сезони, представници Ер Србије редовно су и исцрпно, како се додаје у саопштењу, обавјештавали представнике компаније Белгрејд ерпорт о свим плановима српске националне авио-компаније, повећаном броју дестинација, ширењу флоте и незабиљеженом расту путника, за шта су већ тада постојале одговарајуће пројекције.

Постоји читав низ проблема са којима се Ер Србија већ недјељама суочава на дневном нивоу на београдском аеродрому, који имају врло озбиљне посљедице на редовност саобраћаја и који се сваким даном само продубљују.

У посљедњим данима, ситуација на аеродрому све више почиње да измиче контроли, упозоравају из Ер Србије, преноси Тањуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана