"Ер Србија" реорганизовала летове ка Италији

Срна
"Ер Србија" реорганизовала летове ка Италији

БЕОГРАД - Српски национални авио-превозник "Ер Србија" саопштила је да је, имајући у виду даљи развој ситуације у Италији у вези са појавом вируса корона, одлучила да у наредном периоду додатно реорганизује саобраћај према овој земљи и усклади га са новим околностима.

"Ер Србија" ће, почев од данас до краја марта привремено суспендовати саобраћај на двије линије ка Италији до којих лети са аеродрома "Константин Велики" у Нишу - између Ниша и Болоње и између Ниша и Рима, саопштено је из ове компаније.

Када је ријеч о дестинацијама до којих лети са матичног аеродрома у Београду, усљед ситуације са вирусом корона, "Ер Србија" је одлучила да дјелимично редукује поједине фреквенције до Венеције, Милана и Тел Авива.

Одлука је донесена уз сагласност надлежних органа, а путницима који су купили карте за релацију од Ниша до Болоње и Рима биће понуђена бесплатна замјена карата за исте дестинације у каснијем термину до краја љетње сезоне, бесплатна замјена карата за друге дестинације до којих "Ер Србија" лети из Ниша или Београда, или враћање новца.

Контакт центар "Ер Србије" контактираће све путнике који су купили карте за летове између Ниша и Болоње, односно између Ниша и Рима, за летове током марта, да би им помогао да се пронађу најбоља рјешења, наводи се у саопштењу.

Са аеродрома у Београду биће отказани поједини летови до Венеције /11, 25, 30. марта и 6. и 27. априла/, затим до Милана /12, 16, 17, 19, 24. и 26. марта/, потом сви летови уторком током априла, изузев 14. априла, сви летови четвртком током априла, изузев 9. априла, као и до Тел Авива /12. и 20. марта/.

"Ер Србија" наставиће да саобраћа редовно, без промјена, између Београда и Рима.

"Ер Србија" је у вези са глобалном појавом корона вируса у сталној комуникацији са свим надлежним домаћим и међународним тијелима, прије свега Министарством здравља Србије, Институтом за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", као и Свјетском здравственом организацијом и Међународном заједницом за ваздушни превоз.

Компанија предузима све неопходне мјере предострожности и придржава се свих процедура које су предвиђене у оваквим случајевима, тако да путници немају никаквих разлога за бригу, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана