Ер Србија: Почетком априла почиње тестирање дигиталног пасоша

Срна
Ер Србија: Почетком априла почиње тестирање дигиталног пасоша

БЕОГРАД  - "Ер Србија" саопштила је данас да ће почетком априла почети са тестирањем дигиталног пасоша који помаже путницима да лако организују путовање због захтјева држава у вези са вакцинацијом или тестирања на вирус корона.

Из "Ер Србије" наводе да је ријеч о тестирању мобилне апликације, односно ИАТА дигиталног пасоша ( IATA travel pas ), у сарадњи са Међународном асоцијацијом за ваздушни саобраћај.

"На овај начин српска национална авио-компанија ће бити једна од првих у Европи која ће постати део глобалне инцијативе чији је циљ поново отварање границе без карантина, као и гаранција безбедности путовања и опоравка туризма и авио-саобраћаја", наводи се у саопштењу.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић рекла је раније да је та држава припремила дигиталне сертификате о вакцинацији који ће омогућити лакше кретање и путовање ван земље.

"Дигитални сертификат говори када сте вакцинисани или сте прележали или сте урадили пи-си-ар тест и негативни сте", објаснила је за РТС Матићева, која тврди да те исправе нису ковид пасоши.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана