Ер Србија од 17. маја лети за Чикаго, до Њујорка током лета сваког дана

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Компанија Ер Србија саопштила је данас да ће од 17. маја успоставити директне летове између Београда и Чикага, а да ће до Њујорка од 18. јуна до почетка септембра да лети седам пута недјељно, односно сваког дана.

До 11. јуна летови до Међународног аеродрома О’Хер (ОРД) у Чикагу обављаће се два пута недјељно, сриједом и суботом, а од 12. јуна три пута недјељно и то понедјељком, средом и суботом, наводи се у саопштењу Ер Србије.

Додају да су захваљујући партнерству Ер Србије са компанијом Америкен ерлајнс омогућена и једноставнија путовања из Београда, преко Њујорка и Чикага, до источне и западне америчке обале, чиме национална авио-компанија путницима пружа још бољу повезаност Србије, региона и Европе са различитим дестинацијама широм САД. 

Како су истакли, повећањем броја летова између Београда и Њујорка, као и увођењем летова до Чикага, српска национална авио-компанија ће током предстојеће љетње сезоне нудити до 10 недјељних летова између српске престонице и Сјеверне Америке.

Из компаније наводе да је у периоду од 2016. године па до данас, између Београда и Њујорка Ер Србијом летјело више од 460.000 путника, и додају да је то једна од најтраженијих дестинација у мрежи националног авио-превозника. 

Током зимске сезоне, Ер Србија је између Београда и Њујорка летјела три пута недјељно, уторком, четвртком и недјељом, подсјећа се у саопштењу.

"Ер Србија до Њујорка лети већ седам година. За то време број недељних летова се мењао, али никада није прешао шест. У међувремену смо предузели низ активности, од оснаживања флоте до проширења тима кабинске посаде, и захваљујући томе сада са задовољством можемо да најавимо да ћемо током лета до Њујорка летети свакодневно", рекао је регионални директор Ер Србије за Северну и Јужну Америку Џорџ Петковић.

Како наводе из компаније, до сада највеће повећање у броју недјељних летова Ер Србије до Њујорка резултат је недавног проширења флоте за дуголинијски саобраћају.

Објашњавају да поред авиона типа Ербас А330-200 са ликом Николе Тесле, национална авио-компанија од новембра прошле године располаже и авионом типа Ербасом А330-200 са ликом Михајла Пупина.

Истичу да се карте за ове летове могу купити путем веб сајта, мобилне апликације, као и у пословницама Ер Србије, а како су саопштили, продаја је за сада премашила очекивања, с обзиром на то да је ријеч о потпуно новој линији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана