ЕР Србија обнавља путнички саобраћај, ускоро и за Бањалуку

Тањуг
ЕР Србија обнавља путнички саобраћај, ускоро и за Бањалуку

БЕОГРАД - Ер Србија сутрашњим летом за Цирих, у 7.20, обнавља комерцијални путнички саобраћај, потврђено је Тањугу у српској авио-компанији.

Српска авио-компанија почеће у посљедњој недјељи маја поступно обнављање летова до појединих дестинација у региону.

Планира да обави први лет од Београда до Љубљане 29. маја, као прва авио-компанија која се враћа на тај аеродром, а да затим током прве двије недјеље јуна, поред Љубљане, поново успостави саобраћај и до Подгорице, Тивта, Сарајева, Бањалуке и Скопља.

Потпредсједница Владе и министарка саобраћаја Зорана Михајловић обићи ће сутра ујутру београдски аеродром “Никола Тесла” поводом првог комерцијалног лета Ер Србије послије укидања ванредног стања, најавило је Министарство.

Такође, Ер Србија у четвртак, у 17 сати, из Београда лети за Франкфурт, а у недјељу за Лондон и Беч.

Ер Србија је најавила да ће у периоду од 21. маја до 14. јуна организовати ограничен број летова до Лондона (Хитроу), Франкфурта, Цириха и Беча.

У Ер Србији кажу да су већ у продаји карте за још двије дестинације, Париз и Амстердам за летове од 31. маја, гдје је до 14. јуна предвиђен један лет недјељно.

Поред тога, Ер Србија ће обновити комерцијалне летове до Њујорка 6. јуна, док ће од 13. јуна број прекоокеанских летова српске националне авио-компаније бити повећан на два недјељно.

Српски авио-превозник ће обнављати редован путнички саобраћај у складу с одлукама регулаторних органа других држава.

Ер Србија је најавила да ће на својим летовима примјењивати све неопходне мјере безбједности, у складу с највишим безбједносним и хигијенским стандардима, као и упутствима надлежних домаћих и међународних регулаторних тијела.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана