Ер Србија наставља са позитивним резултатима

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Ер Србија наставља да биљежи снажан раст броја путника и у другом мјесецу 2022. године, када је превезла чак 78 одсто више путника у односу на исти период претходне године, саопштила је та компанија.

Како се наводи, српска национална авио-компанија у фебруару је превезла укупно 80.122 путника, док је истог мјесеца претходне године превезено 44.963 путника. Додаје се да је Ер Србија и у јануару забиљежила добре резултате, превезавши више од 90 хиљада путника, за чак 71 одсто више у односу на исти мјесец прошле године. „Остварени резултати показују да смо доносили праве одлуке и да је наша стратегија добро постављена.

Идемо у сусрет новим приликама за даљу експанзију - радујемо се летњој сезони која почиње 31. марта и бројним новим дестинацијама које нас очекују већ од априла и јуна", кажу у Ер Србији и додају да је фебруар традиционално најслабији месец у авио-индустрији.

У тој компанији истичу да је, упркос снажном утицају пандемије коронавируса, Ер Србија током претходне године превезла нешто мање од 1,6 милиона путника, за чак 83 одсто више него током 2020. године. Истовремено, реализовано је за 39 одсто више саобраћаја у односу на 2020. годину, уз просечну попуњеност путничке кабине на летовима од 64 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана