Епископ Јован у Орашцу: Народ који се не сјећа своје прошлости, није достојан будућности

Танјуг
Епископ Јован у Орашцу: Народ који се не сјећа своје прошлости, није достојан будућности

ОРАШАЦ - Епископ шумадијски Јован поручио је данас у Орашцу на централној државној церемонији поводом Дана државности Србије да народ који се не сјећа својих претходника и прошлог времена није достојан ни садашњости, нити будућности.

-У животу је важно сећање, да се сећамо претходник и покојника, наше дивне прошлости, истина, мукотрпне и дуготрајне, али истрајне историје нашег народа, јер народ који се не сеће претходика и прошлог времена, тај народ није достојан ни садашњости, ни будућности - рекао је епископ Јован који је служио помен устаницима.

Како је истакао епископ, „наши преци су се окупили на Сретењу како би бранили крст“.

-Зато их имајмо на уму не само од године до године када се овде сабирамо, него имајмо на уму све наше претке и наше миле и драге покојнике, да се ми њих сећамо у молитвама, а ако се ми њих сећамо у молитвама, они ће се заиста сећати и нас пред Богом - нагласио је епископ Јован.

Србија данас слави Дан државности - Сретење, у спомен на почетак Првог српског устанка 15. фебруара 1804. године у Орашцу и проглашење Сретењског Устава Кнежевине Србије 15. фебруара 1835. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана