Епилог туче навијача код "Бетон хале" у Београду: Приведено 130 људи, више особа повријеђено, кафићи демолирани

Срна, Танјуг
Епилог туче навијача код "Бетон хале" у Београду: Приведено 130 људи, више особа повријеђено, кафићи демолирани

БЕОГРАД - Више особа је лакше повријеђено, а 130 је приведено у тучи коју су изазвали навијачи Црвене звезде код "Бетон хале" у Београду, током прославе титуле првака државе.

Због синоћних нереда у “Бетон хали”, процесуирано је укупно 109 пунољетних особа, а за сада је по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, одређено задржавање до 48 часова за њих 10, док су остали приведени код судије за прекршаје, потврђено је данас Танјугу.

-После прославе шампионске титуле ФК Црвена Звезда, у присуству неколико хиљада навијача, већа група се издвојила од присутних и кренула да прави нереде у "Бетон хали", гдје су у баштама ресторана седели гости. Хулигани су ломили излоге и инвентар, а потом су и нанијели повреде одређеном броју лица - саопштило је тужилаштво.

Након тога су припадници МУП-а у сарадњи са Првим основним јавним тужилаштвом привели укупно 109 пунољетних лица.

- Након узимања изјава, како од њих тако и од осталих присутних, и прегледа свих видео записа, по налогу дежурног замјеника тужиоца одређено је задржавање, за сада, за 10 лица због основане сумње да су извршили у групи кривично дјело насилницко понашање - наводи се у саопштењу тужилаштва.

Остали су због извршеног прекршаја из Закона о јавном реду и миру, и због, за сада, недостатка доказа да су извршили и кривично дјело, одмах спроведени код судије за прекршаје.

- Уколико се приликом спровођења прекршајног поступка утврди да су и неки од њих извршили кривична дјела, а не прекршај. и против њих ће се водити кривични поступак - указало је тужилаштво.

Такође је поручило да, ако полиција у сарадњи са Првим основним јавним тужилаштвом утврди идентитет и других лица, да су својим дрским и безобзирним понашањем код „Бетон хале“ или било гдје друго након прославе Звездине титуле, извршили кривично дјело насилничко понашање или неко друго кривично дјело које се гони по службеној дужности, покренуће се кривични поступци и против тих особа.

Тужилаштво ће од Ургентног центра прибавити извјештаје о броју повријеђених особа и да ли су повреде лаке или тешке, а затим ће од свих њих узети изјаве.

-Десет осумњичених који су задржани због насилничког понашања биће саслушани у Првом основном јавном тузилаштву, а у зависности од њихове одбране и од тога да ли су раније осуђивани, када и за која дјела, биће одлучено да ли ће предложити судији за претходни поступак да им одреди притвор. У даљем току поступка спровешће све доказне радње, ради утврђивања чињеницног стања и одговорности приведених - поручило је тужилаштво.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да особе умијешане у тучу заслужују најоштрије казне.

-Око 130 особа, махом навијача Црвене звезде, ухапшено је после туче код београдске „Бетон хале“ - рекао је Вулин за РТС.

Вулин је поручио да се тако нешто више неће толерисати, нити ће се икада више десити.

-Овај олош који је обрукао и наш град и Црвену звезду и прославу не заслужује ништа осим да буде најоштрије кажњен - истакао је Вулин.

На простору код „Бетон хале“, у подножју Калемегдана, током прославе Звездине 32. шампионске титуле у фудбалу, синоћ је дошло до опште туче навијача тог клуба и симпатизера Партизана.

Навијачи  фудбалског клуба Црвена звезда су се сукобили са обезбједењем локала, које су, према наводима Танјуга, чинили навијачи Партизана.

Хулигани су ломили инвентар, а уплашени гости су се сакрили у угоститељским објектима.

Према информацијама медија, локали "Лафајет" и "Темперамент" у којима је избио сукоб, потпуно су демолирани.

-Полиција је добро урадила свој посао...Наредни потези су у рукама правосуда - рекао је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана