Епилог секс афере у основној школи: Ученици направили експлицитни снимак због ТикТок изазова

ГС
Епилог секс афере у основној школи: Ученици направили експлицитни снимак због ТикТок изазова

Ученици шестог разреда, који су актери такозване секс афере, која се недавно десила у ОШ “Вук Караџић” у Сурдулици када је процурио експлицитни снимак добили су укор наставничког вијећа.

Наиме, један од дјечака снимао је телефоном симулацију оралног секса свог друга и другарице из разреда, а након тога снимак је почео да се дијели међу дјецом, али и на друштвеним мрежама.

Све је доспјело у јавност, након чега је реаговала школа и пријавила случај надлежним установама и институцијама, пише Блиц.

На снимку се види да дјевојчица лежи на поду у учионици, када јој један од дјечака скида панталоне и веш, а потом покушава да симулира орални секс, леже преко ње, глумећи да имају односе, док се дјечак који то снима смије.

Дјечацима изречене мјере: Укор и израда презентације

Након што је случај пријављен Центру за социјални рад, Вишем јавном тужилаштву и полицији, услиједиле су мјере.

Драгана Нешић, директорка ове школе, каже да су дјечаци добили укор, а дјевојчица није.

– Дјечацима су изречене и мјере друштвено корисног рада, који подразумијева и израду презентације на тему ненасиља, затим укључивање у друге друштвено-корисне активности.

Одређено је да са њима раде педагози и психолози.

– Ми још чекамо званични извјештај Центра за социјални рад и тужилаштва. Све што је било у домену надлежности школе, ми смо предузели – напомиње Нешићева.

У овај случај није била укључена Школска управа Врање, тако да се не очекује и њихов извјештај.

Нека врста ТикТок изазова

Према сазнањима, Центар за социјални рад сматра да у овом случају није било насиља, већ да је понашање дјечака и дјевојчице било нека врста ТикТок изазова”.

Након овог догађаја у школи, родитељи су почели да опрезније гледају на то шта дјеца снимају.

– Сви смо почели да стрепимо да се и нашем дјетету не деси нешто слично, у којој год улози се нашло. Дјеца су неспремна за све то, поводљива, тако да смо некако и уплашени. Причамо стално, али ко зна шта је следеће – каже Сурдуличанин чије дијете похађа овдје наставу.

Више јавно тужилаштво, које је надлежно у овом случају, каже да је утврђено да у поступању актера овог догађаја, како дјечака, тако и дјевојчице, нема елемената ниједног кривичног дјела.

Више Јавно тужилаштво, као и школа, такође очекује званични извјештај Центра за социјални рад о предузетим мјерама у овом случају.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана