Ељшани: Претраге на седам локација на сјеверу КиМ, пронађено оружје, нема ухапшених

Танјуг
Foto: Косово Онлајн

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Такозвана косовска полиција извршила је данас претраге на укупно седам локација на сјеверу Косова и Метохије, у вези с догађајима у Бањској 24. септембра, изјавио је замјеник директора полиције за регион Митровица – Сјевер Ветон Ељшани.

Ељшани је прецизирао да су претраге извршене на четири локације на сјеверу Косовске Митровице, на двије у Звечану и на једној у Бањској по, како је навео, налогу суда, преноси Радио Контакт Плус. 

Он је додао да су на једној од локација, односно у стану у једном од три солитера у сјеверном дијелу Косовске Митровице, пронађени оружје, муниција и експлозивне направе.

На тој локацији налазе се тимови за уклањање експлозивних направа тзв. косовске полиције и Кфора. 

Ељшани је потврдио да су сви случајеви претрага у вези са догађајима у Бањској 24. септембра и да нема ухапшених. 

Ељшани је претходно за Тањуг рекао да припадници тзв. косовске полиције изводе полицијску акцију у сјеверном дијелу Косовске Митровице у вези с догађајима у Бањској 24. септембра и да је у току претрага једне стамбене зграде у близини главног моста.

Припадници полиције носили су шљеме, поједини су имали панцире и фантомке, присутни су били полицајци у цивилу, као и једно возило Еулекса.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана