Елек: Понестаје нам кисеоника, страхујем да ће нам се десити бањалучки сценариo

Танјуг
Елек: Понестаје нам кисеоника, страхујем да ће нам се десити бањалучки сценариo

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Директор Клиничко болничког центра у Косовској Митровици Златан Елек рекао је да се та установа налази у катастрофалној позицији, јер јој полако понестаје све више преко потребних лијекова.

Како је рекао Елек, КБЦ КМ од 2021. године, када је одбијена посљедња јавна набавка, нема континуирано снабдјевање неопходним лијековима.

"Све полако понестаје. Завод за јавно здравље Косовка Митровица, није у стању, као ни ми, да набави вакцине. Радимо са залихама из 2021. године, и од тада непрестано упозоравамо међународне факторе на овај проблем", навео је он.

Наглашава да страхује од бањалучког сценарија, у ком је прије 31 годину страдало 12 беба у Универзитетском клиничком центру због недостатка кисеоника.

"И нама понестаје кисеоника. Знате да је тада због недостака кисеоника умрло 12 тек рођених беба. Уз то кисеоник је преко потребан и за остале пацијенте и компликоване операције које спроводимо", рекао је он, преноси Тањуг.

Проблем је, како каже Елек, и то што су све мање залиха лијекова за онколошке пацијенте.

"Сада су у порасту и онколошки пацијенти којима, такође, недостају неопходне терапије, а знате да онколошке терапије за њих значе живот", закључио је директор КБЦ КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана