Ликвидација Страхиње Стојановића: Експлозив активиран на даљински

ГС
Ликвидација Страхиње Стојановића: Експлозив активиран на даљински

БЕОГРАД - Прве анализе подметнутог експлозива указују да је у ликвидацији Страхиње Стојановића највјероватније коришћен пластични П500, познатији као Ц-4.

На то указују и остаци джипа, јер се посљедњих година у мафијашким разрачунавањима на улицама Београда користио овај експлозив или тротил

"Да је постављен јачи експлозив, разарање самог возила би било далеко веће, а сапутници сигурно не би преживјели",  наводи саговорник из истраге и додаје : "У овом случају 'паклена направа' је постављена директно испод сједишта возача, а активирана је даљински.

На сличан начин "у ваздух" је дигнут и Синиша Милић Боске, главни оперативац клана Луке Бојовића и Филипа Кораћа.Он је убијен у јуну 2018. на семафору на Аутокоманди, у Београду.

Тада је коришћен Ц-4, а активиран је позивом са мобилног телефона.

Подјећамо, Страхиња Стојановић преминуо је јуче након експлозије возила у Улици Омладинских бригада у Новом Београду.

С њим у џипу била је Колумбијка Соња Суарез која је пуком срећом прошла само са лакшим повредама.

Тешко повријеђеног Стојановића, непосредно послије експлозије, Соња је покушала је да спасе. На фотографији направљеној након експлозије налази се разнијет Страхиња, одмах послије експлозије његовог возила које је разнијето у покрету Улици Омладинских бригада у Новом Београду.

Он је задобио тешке повреде од којих је преминуо у болници. 

 

 


(Курир, Новости)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана