Двострука трагедија: И дједа настрадалог дјечака прије десет дана убила струја

ГС
Двострука трагедија: И дједа настрадалог дјечака прије десет дана убила струја

БАЧКА ПАЛАНКА - Породица дјечака (13) који је настрадао синоћ у Бачкој Паланци од посљедица струјног удара, прије нешто више од недјељу дана изгубила је још једног члана током олујног невремена, на исти начин.

На сличан начин 22. јула, у току невремена насталог усљед суперћелијске олује, погинуо је З. Ж. (66), иначе дједа малишана, пише 24Седам. Он је наводно погинуо кад је покушао да склони струјне каблове који су пали на његову ограду.

Мјештани су испричали да је малишан погинуо на мјесту на коме је 12 дана забрањен прилазак.

- Каблови су били ограђени траком дванаест дана, али деца су се ту играла свако вече. Било је стриктно напоменуто да не прилазе. Чекало се да неко од надлежних из општине дође и склони каблове, зато су рекли да сами не смемо да дирамо - прича комшија за локалне медије.

У Доситејевој улици, гдје се догодила несрећа, налази се База Стојаковић, мјесто где се тинејџери иначе окупљају. Ово дјечије окупљалиште је у врло лошем стању након невремена.

Несрећа се догодила нешто послије 23 сата. Хитна помоћ је брзо интервенисала. Позив су примили у 23.12 сати, а  љекарска екипа је три минута касније била на терену. С обзиром на то да су жице биле под струјом високог напона, позвани су и ватрогасци и искључена је струја да би се могло прићи дјетету.

„Жица му се обмотала око ноге док се играо”

Мјештани су за „Телеграф“ открили језиве детаље о страдању дечака.

- Играо се са друговима ту, испред наше куће. Прескакао је канту за смеће. Мој супруг је изашао да га опомене, рекао му да се склони, да су се каблови откачили са бандера и да је опасно... Знате, нико после олује није дошао да их склони. Дечак га није послушао. У једном тренутку, док је скакао, једна од жица обмотала му се око ноге. Он ју је ухватио руком и струја га је ударила. Било је страшно. Сва деца су се разбежала - испричала је једна мјештанка.

До четири ујутру полиција и хитна помоћ били су ту испред њеног дома због једног трагично прекинутог младог живота. Морали су, каже, да искључе струју у цијелом мјесту да би уопште дошли до дјечака и извукли тијело. Није му било спаса.

- Дечак није страдао у напуштеној кући, како се писало. Страдао је ту, док су се играли на тротоару, прескачући канту. Данима већ молимо надлежне да склоне жице које могу да нас убију. Дрвеће је падало на бандере и исцепало жице. Ево, данас су кренули у посао, а јадног детета више нема - прича други комшија, из сусједне куће.

Неки су чак сами стављали знаке упозорења, летве, натписе... Каблови су откачени са бандера усљед невремена које је задесило Србију недавно. Каблови су висили од броја 38 до броја 29 и могло је несметано да се пролази поред њих.

- Каблови су били ограђени траком 12 дана, а како тврде комшије деца су се ту играла свако вече иако је напоменуто да не прилазе. Чекало се да неко од надлежних дође да склони каблове, зато што су рекли да сами не смемо да дирамо - прича комшија за БАП вести.

Мајка

Мајка настрадалог дечака огласила се на свом “Фејсбук” профилу потресном поруком.

- Сине мој. Очи моје лепе. Анђеле мој. Почивај у миру. Са собом си однео и део мене. Увек ћемо те волети - написала је неутјешна мајка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана