Два радника погинула и 16 повријеђених у експлозији код Бубањ потока, на терену више десетина ватрогасаца

ГС
Два радника погинула и 16 повријеђених у експлозији код Бубањ потока, на терену више десетина ватрогасаца

БЕОГРАД - У снажној експлозији код Бубањ потока погинуле су најмање две особе, потврђено је у Ватрогасно-спасилачкој бригади Београд.

Екплозија се десила и фабрици "ЕдеПро" која производи ракете за противградну одбрану код Бубањ потока, и према првим информацијма повријеђено је  16 особа. Према незваничним информацијама има несталих особа за којима се трага.

За сада нема званичних информација шта је узрок несреће која се догодила око 14 часова. Из Министарства унутрашњих послова казали су за Б92.нет да су екипе Сектора за ванредне ситуације на терену.

Екипе хитне помоћи су још на терену и биће још дуго јер се из круга фабрике и даље чују експлозије", због чега није могућ приступ, речено је агенцији Бета.

Према најновијим информацијама, од јачине експлозије разнијет је кров фабрике.Ватрогасци претражују околно брдо, жандармерија је блокирала све прилазе.

Радници фабрике, али и њихове породице су у близини, али неће да говоре за представнике медија.

У експлозији је повријеђено је 16 особа, рекла је начелница смјене Хитне помоћи др Марија Радуловић. Од повријеђених особа, једна од нјих је на реанимацији са тешким повредама, а остали су са ортопедским повредама и опекотинама превезени у Ургентни центар и на ВМА.

Др Радуловић је рекла да има и пацијената који су у експлозији задобили повреде главе.

Такође је рекла и да има оних који имају проблеме са дисањем и њима се указује адекватна помоћ. Она је навела да је пет екипа Хитне помоћи и даље на терену.

Нешто после 14 часова чула се једна јача и неколико слабијих експлозија. Како РТС сазнаје, експлозије су се догодиле у магацину површине 260 квадрата , у ком се налазило 500 ракета са 30 килограма експлозива.

У погону у ком се производе ракете налазило се 40 радника.

Одмах послије експлозије послато је 11 возила са 36 ватрогасаца, а затим и појачање, речено је РТС-у у МУП-у.

Ка мјесту несрећа упутило се пет екипа хитне помоћи из Београда, једно из Гроцке и једно из Калуђерице.

Након експлозије се могао видјети густ дим изнад Бубањ потока. Полиција не дозвољава да се приђе и преусмјерава саобраћај.

У новембру 2008. године у истој фабрици догодила се експлозија када су три особе повређене, једна теже и две лакше.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана