Два џипа на задатку: Специјалци код Лепосавића заустављају Србе и дијеле укоре

ГС
Foto: Илустрација

КОСОВСКА МИТРОВИЦА- У близини Лепосавића данас у послијеподневним часовима примјећене су специјалне јединице косовске полиције које заустављају возила и дијеле им опомену због регистарских таблица српских градова на Косову и Метохији, јавља Спутњик.

Како јављају возачи који су опоменути, два џипа који припадају специјалној јединици паркирана су поред магистралног пута у близини Лепосавића. Они засутављају возила и дијеле им „укоре“, како косовски полицајци називају опомене које дијеле.

Данас је ступила на снагу одлука Приштине о додјели опомена свим возачима који у саобраћају учествују са возилима са српских таблица.

У опомени стоји да су грађани обавјештени да управљају возилом које је према уредби такозване косовске владе треба да се пререгиструје са српских на РКС таблице.

Нејасно је из ког разлога је косовска полиција региона Сјевер, коју у великој већини чине полицајци српске националности, потпуно маргинализована, па чак се може рећи и искључена из оваквих акција.

Опомене се дијеле на Јарињу и Брњаку, а осим на административним прелазима опомене је данас дијелила једино још специјална јединица косовске полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана