Коста К. био жртва вршњачког насиља, комшије кажу да је био миран и тих

Г.С.
Коста К. био жртва вршњачког насиља, комшије кажу да је био миран и тих

БЕОГРАД - Ученик седмог разреда Коста К, који је упао је јутрос у школу на Врачару и хицима из пиштоља убио девет особа, према ријечима комшија је миран и повучен дјечак, а познаници тврде да је у протеклом периоду био жртва вршњачког насиља.

Комшије породице Косте К. (14), који је јутрос хицима из пиштоља убио девет особа у школи "Владислав Рибникар" на Врачару, у шоку су због свега што се догодило.

Истичу да су сви потресени због свега што се десило и да и даље не могу да дођу себи од шока.

- Када смо чули шта је урадио, шокирали смо се. Коста је увијек био миран и тих, из угледне породице. Отац му је љекар, мајка ради, колико знам, у неком министарству. Не знам шта је могло да се деси, сви смо потресени, каже комшија.

Наводи и да досад није било никаквих проблема.

- Није ми познато да се ишта десило што би могло да укаже на овако нешто, додаје он.

Према незваничним сазнањима Нова.рс, Коста К. је раније похађао другу школу, а у "Владислав Рибникар" се премјестио прије неколико година.

Био је жртва насиља, а како је то саопштио министар просвјете Србије Бранко Ружић, тај случај је евидентиран и догодио се у приватној школи за глуму.

Писац Душан Недељковић, чији син иде у Основну школу "Владислав Рибникар" у којој се овог јутра десила стравична пуцњава, рекао је да је јутрос пробуђен с овом грозном вијешћу, као и да је дјечак који је пуцао, колико зна, био малтретиран од стране другара.

Недељковић је рекао да је његов син био учионицу или двије поред кабинета у којој је тај дјечак почео да пуца, као и да се, колико зна, "то десило у кабинету историје".

Недељковић је за телевизију К1 казао да је нападач био миран и добар ученик.

-Ја сам очајан. Немојте ме држати за реч. Ја вам причам шта сам чуо. Мој син ми је то рекао и знам то из дечјих прича. Могу само да занемим. Чим је неко пребачен из смене у смену можемо бити сигурни да је неки проблем био у питању. Људи испред школе су били потпуно збуњени - објаснио је Недељковић.

Милошевић: Струка годинама указивала на повећану агресивност код младих

Дефектолог Никола Милошевић који руководи Прихватилиштем за младе у Београду изјавио је Срни да је струка годинама упозоравала на повећану агресивност код младих, те да је та агресивност довела и до данашње трагедије у Београду.

"Склони смо да све узимамо здраво за готово. Агресивност је све већа. Не могу да негирам утицај медија и интернета, који је јако добра ствар ако се паметно користи, али и отвара простор за злоупотребе", рекао је Милошевић.

Према његовим ријечима, у медијима су све присутни људи са криминалним досијеима који иза себе имају озбиљне злочине.

"Њима се даје велики простор и то у ударним терминима што се негативно рефлектује на младе", рекао је Милошевић.

Он је истакао да се свима који су изгубили своје најмилије у трагедији у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду мора пружити системска и озбиљна подршка.

"Јако је важно да сада буде доступна психолошка подршка, да буду укључени врсни стручњаци", рекао је Милошевић.

Он је нагласио да друштво мора да стави фокус на породицу, да се људи баве више једни другима како би на вријеме били уочени проблеми која су и довели до данашње трагедије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана