Душан Ковачевић у недјељу отвара 65. Међународни сајам књига

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Академик и драмски умјетник Душан Ковачевић отвориће у недјељу, 23. октобра, 65. Међународни београдски сајам књига на којем ће се представити 400 излагача.

У име Румуније, која је почасни гост овогодишњег Сајма, који се одржава под слоганом "Повратак написаних", учеснике и посјетиоце ће поздравити писац Мирча Динеску.

Најпознатији гост Сајма књига, како су најавили организатори на данашњој конференцији за новинаре, биће француски писац Патрик Бесон.

Осим славног Француза, своја дјела београдској публици представиће и писци Ђовани Дозини из Италије, Ајфер Тунч из Турске и Ђорђе Матић из Хрватске.

Овогодишњи програм Сајма књига конципиран је у седам цјелина.

У оквиру програмског циклуса "Вријеме памћења", поводом годишњица рођења Иве Андрића, Борислава Пекића и Васка Попе, разговараће се о ауторитету књижевне критике и приређивању критичких издања.

Циклус "Мислити о књизи" посвећен је горућим темама на књижевној и издавачкој сцени, "О умјетности и култури" капиталним издањима, а "Поштована дјецо" – писцима за дјецу.

Циклус "Пишем, дакле постојим" представиће домаће и стране писце, а у програмској цјелини "Дијалози" књижевници ће размјењивати мишљења о књижевности и умјетности.

На изложбеном простору у халама један, два и четири биће представљено око 400 излагача из земље и иностранства.

Осим Румуније, као земље почасног госта, учествују издавачи из Црне Горе, Хрватске, БиХ, Италије, Мађарске, Немачке, Русије, Кине, Швајцарске, Египта, Индије и Пољске.

Сајам ће свечано бити отворен 23. октобра у 18.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана