Дунав се излио, вјетрови ломе стабла, невријеме доноси хладни талас (ФОТО)

ГС
Дунав се излио, вјетрови ломе стабла, невријеме доноси хладни талас (ФОТО)

БАЧКА ПАЛАНКА - Тако су грађани подијелили да је вјетар успио оборити више стабала широм сјевера земље, а ми вам доносимо фотографије из Бешке и Инђије.

Ријека Дунав се данас излила у Бачкој Паланци, у парку природе „Тиквара“, док сјевер земље биљежи значајан пад температуре и најављено невријеме праћено пљусковима и грмљавином.

Наиме, како се види на снимку који је подијелила Инстаграм страница „backapalankadesavanja“, водостај је достигао толики ниво да из воде вире само сунцобрани и уличне свјетиљке.

Вјетар ломио стабла

Како је данас најавио Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ), наоблачење с кишом, падом температуре и умјереним и јаким сјеверозападним вјетром прво је захватило Бачку, али се у послијеподневним часовима проширује и на остатак Војводине.– Јаки вјетрови оборили су стабла у парку Вашариште. На срећу, нема повријеђених, а начињена је значајна материјална штета – наводи се испод подијељене фотографије из Инђије.

Град погодио Бач

Подсјећамо, према најави Републичког хидрометеоролошког завода Србије (РХМЗ), наоблачење с кишом и падом температуре данас је прво захватило Бачку, те је услед погоршања времена у Бачу пао град величине ораха.

– Наоблачење с кишом, падом температуре и умјереним и јаким сјеверозападним вјетром које је захватило Бачку, касније послије подне и увече прошириће се и на остале предјеле Војводине, као и на западну и централну Србију, условљавајући и локалну појаву пљускова с грмљавином, док се на југу и истоку земље падавине очекују тек током ноћи ка недјељи – наводи РХМЗ и додаје да нас чекају интензивни пљускови с грмљавином на сјеверу и западу земље, локално од 20 до 40 мм.

Хладни талас стигао је у Србију преко сјевера земље, гдје је у појединим градовима забиљежена температура око 15 степени, преноси Курир.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана