Држављанин Србије погинуо послије полицијске појтере у удесу у Хрватској

Танјуг
Држављанин Србије погинуо послије полицијске појтере у удесу у Хрватској

ЗАГРЕБ - Држављанин Србије стар 26 година погинуо је у саобраћајној несрећи у Братини код Јастебарског у Хрватској, и то док је бјежао од полиције возилом којим је превозио 17 страних држављана, саопштила је синоћ загребачка полиција.

Из полиције је саопштено да је у четвртак увече око 21.30 у Великој Јамничкој полицијска патрола уочила возило страних регистарстких таблица, за који је накнадно утврђено да му је истекла саобраћајна дозвола, и за који су полицајци посумњали да превози нелегалне мигранте, преноси ХРТ.

Патрола је кренула да прати возило, али их је возач уочио и након једне кривине скренуо је на макадамски а потом и на шумски пут, на којем је било блата, па је возач изгубио контролу над возилом и ударио у стабло.

Возач је након ударца изашао из возила и, упркос повредама, покушао да бјежи кроз шуму, док су полицајци у возилу затекли 17 странаца, па су позвали Хитну помоћ која их је прегледала и утврдила да су три малољетне  и седам пунољетних особа лакше повријеђени, док је једна особа теже повређена и она је задржана на лечењу.

Полицајци су претрагом терена, недалеко мјеста догађаја, пронашли мушкарца за којег се претпоставља да је управљао возилом и који је, након што је налетио на стабло и напустио возило, недалеко од мјеста догађаја преминуо, како су утврдили службеници Хитне помоћи.

У саопштењу полиције наводи се да су мигранти накнадно признали да им је намјера била да поднесу захтјев за међународну заштиту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана