Други протест у организацији дијела опозиције испред Народне скупштине Србије

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Испред Скупштине Србије око 18 часова почео је други политички протест "Србија против насиља" који организује дио опозиције, а учесници протеста крећу се улицом Кнеза Милоша ка мосту Газела.

На протест су дошли Срђан Миливојевић из Демократске странке, предсједник Народне странке Вук Јеремић, шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић, посланик Народне странке Синиша Ковачевић, посланик "Морамо- Заједно" Александар Јовановић Ћута и други.

Међу окупљенима су и мигранти који су раширили транспарент на којем је писало да траже азил.

На почетку скупа, Ирис Павошевић из Народне странке прочитала је захтјеве протеста - моменталну смјену свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националним фреквенцијама, забрану штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Такође, траже смјену руководства РТС због емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију, одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, како су навели, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала. 

Траже и смјену министра унутрашњих послова Братислава Гашића, шефа Безбједносно информативне агенције Александра Вулина, усвајање оставке министра просвјете Бранка Ружића и одржавање сједнице Скупштине Србије на којој ће се размотрити одговорност Владе Србије као и безбједносна ситуација у земљи у најкраћем могућем року.

Послије прочитаних захтјева, демонстранти су се упутили су се ка мосту Газела и дијелу међународног ауто-пута који би требало да буду блокирани два сата.

Протест организују Демократска странка, Народна странка, Не давимо Београд, странка Заједно и Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана