Дрецун: Отварање моста на Ибру могло би довести до масовног насиља над Србима

Срна
Дрецун: Отварање моста на Ибру могло би довести до масовног насиља над Србима

БЕОГРАД - Отварање моста на Ибру између јужне и сјеверне Косовске Митровице могло би довести до масовног насиља Албанаца над Србима, сматра предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун.

-То би била тешка ситуација јер би Србија морала да заштите Србе. Мост на Ибру је кључан чинилац угрожавања Срба на северу - рекао је Дрецун поводом захтјева да се отвори мост који спаја јужну и сјеверну Косовску Митровицу.

Дрецун је нагласио да Приштина причу о отварању моста на Ибру везује уз причу о сузбијању наводних масовних протеста Срба.

-Потпуно је јасно да се премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти припрема за једностране потезе и све се то дешава пред наставак разговора о Бриселу - рекао је Дрецун за Телевизију “Пинк” и нагласио да је циљ Приштине да заврши етничко чишћење које је почела терористичка ОВК-а.

Скупштина општине Сјеверне Митровице одлучила је у петак, 28. априла, да се надлежнима пошаље захтјев да се омогући слобода кретања за аутомобиле на главном мосту на Ибру који спаја сјеверну и јужну Митровицу.

Српска листа је осудила тај захјев, поручивши да би отварање моста преко Ибра водило у сукобе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана